Mobilmarkedet set ovenfra

Fremtiden indenfor for mobil abonnementer er lav afregning, det vil sige afregning hvor der afregnes en fast pris om måneden for et på forhånd bestemt taleforbrug, SMS forbrug samt datatrafik. Denne type for afregning har længe været mulig hos de helt små mobilselskaber, men noget tyder på at de større i dag også begynder at udbyde denne type for mobilabonnementer.
Spørgsmålet er så om det gør mobiltelefoni markedet nemme at overskue for danskeren og om det giver billigere priser. som udgangspunkt ser det mere nemt ud, til sammenligning med mobilabonnementer hvor man skal betale pr. påbegyndt minut eller nogle gange sekund, men hvor der forekommer nogle andre ekstra omk. og specielle ting der vil gøre det billigere eller dyrer.
Trods dette er det ikke så simpelt. Når teleselskaberne langsomt begynder at tilbyde såkaldt flat rate på abonnementet til mobilen ønsker de stadig at øge deres omsætning så meget som de kan og et af de midler er en kostlig overtaksering hvis du overstiger hvad dit mobilabonnement har inkluderet. Har du eksempelvis et mobilabonnement der inkludere 5 timers taleforbrug på månedsplan og du snakker 8 timer, må du afregne for de 3 timer ekstra, og du kommer her til at betale meget ekstra.
Selskaberne håber simpeltvis at du som slutforbruger ikke får tilmeldt dig det perfekte mobilabonnement og derfor forholdsvist ofte kommer til at afregne en relativ stor ekstrapris på de minutter, SMS´er og datatrafikken der er udover dit mobilabonnement.
Den hyppede iPhone 5 er er blevet frigivet til salg i danske butikker og det er derfor på tide at se på de oplevelser folk har haft, og herefter på fejlene der har forekommet ved iPhone.
Først burde man tænke på at en mobiltelefoner i dagens verden er et meget avanceret stykke forbrugerprodukt, derfor er det umuligt at levere en en ny mobil helt uden fejl.
Men når det gælder Apple kommer alt i lyset, fordi der er blevet solgt så mange. Bare den første weekend iPhone 5 modellen blev lanceret i butikkerne i USA blev der solgt helt op omkring 5 mil. iPhone 5. Senere er der kommet kritik frem, og det er den kritik vi skal kigge på her.
Der har været to kritikpunkter der har fået utrolig meget søgelys. Den første er malingen som ikke er god nok, og derfor falder af. Den anden der er blevet snakket om er kortet der erstatter Google Maps i det nye iOS 6, som rent ud sagt er dårlig.
Mange brugere har faktisk sagt om at malingen på iPhone 5 var ødelagt allerede da de fik iPhone 5, hvilket var noget som leverandøren, Apple, tog fat i lige med det samme. Krav til foxcon, som fremstiller iPhone 5, er blevet markant øget, der til at starte med har først til fyringer, pga. de skærpede krav til medarbejderne.
Den elendige maling flade er der ved at blive styr på, og med stor sandsynlighed vil maps appen også enten bliver skrottet, eller forbedret meget.
Med iPhone fulgte der også en ny slags simkort til mobiltelefoner. Det vil medvirke til at når du bestiller et bedre mobil abonnement, skal sørge for at bestille den helt korrekte størrelse simkort til mobiltelefoner. Den nye type simkort til mobiltelefoner er opkaldt nano-simkortet. Problemet simkortet til mobiltelefoner er at det er ca. 15 procent tyndere end andre slags simkort til mobiltelefoner. Det har betydet at rigtig mange forhandlere af mobil abonnementer er træt af Apple, da simkortet til mobiltelefoner skal bestilles præcist til iPhone 5.
Mobilproducenterne skal naturligvis forbedre batteritid, størrelse og ydeevne på nye mobiltelefoner, dog er det ikke genialt at simkort til mobiltelefoner bliver telefon specifikke. Et mobil abonnement bør kunne bestilles så det simkort til mobiltelefoner man modtager virker til alle mobiltelefoner. Det er særdeles vigtigt at mobil fabrikanter følger noget fælles standarder i særdelshed for simkort til mobiltelefoner og for 3G/4G frekvenser.
Det bliver særdeles interessant at følge salgs talene af iPhone 5. Samsung er blevet Apples største konkurrent markedet og har i særdeleshed fået medieomtale. Samsung forhandler også mega mange enheder hvilket har noget at gøre med at de modsat Apple ikke binder deres dyrebare kunder. Med en mobiltelefon fra Samsung du ikke bruge bestemte programmer for at overføre filer og man kan nemt bruge de programmer man ønsker. Her er iPhone 5 langt mere lukket.
iPhone 5 bliver også solgt meget på design og brand/image, hvor andre mobiler bliver solgt på funktioner. Det bliver særdeles interessant at se om den enorme iPhone 5 fanskare beholder den store interesse for brandet og de fremtidige design.
12/05/2012 08:38:28
mobilos1337
1
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one