Fremtidens mobilmarked

Fremtiden indenfor for mobiltelefon abonnementer er lav afregning, dette giver afregning hvor der betales et fast beløb om måneden for et allerede bestemt antal minutter, antal tekst beskeder samt data forbrug. den form for afregning har i lang tid været mulig hos de små selskaber, men det tyder på at de større nu også starter at få øjnene op for denne form for mobilabonnementer.
Det store spørgsmål er så om det gør mobilmarkedet mere gennemskueligt for forbrugeren og om det resultere i billigere priser. ser det mere overskueligt ud, i forhold til mobilabonnementer hvor man skal betale hvert minut, men hvor der er forskellige omkostninger og andre takster der vil gøre det dyrere eller billigere.

Det er dog ikke så enkelt. Når tele selskaberne hen ad vejen indfører faste priser på abonnementet ønsker de stadig at forhøje deres fortjeneste så meget som muligt og en måde at gøre det på er en dyr overtaksering hvis man overstiger hvad dit abonnement tilbyder. Hvis du f.eks. har et abonnement til mobilen der inkludere 5 timers taleforbrug om måneden og du snakker 8 timer, skal du betale for de ekstra 3 timer, og det er her overtakseringen kommer ind i billedet.
Teleselskaberne tror simpelthen at du som slutforbruger ikke får valgt det rigtige abonnement til mobilen og dermed tit kommer til at afregne en meget stor ekstrapris på de timer, SMS beskeder og datatrafikken der er udover dit mobilabonnement.

Som udgangspunkt ser det ud til at vi får et mere gennemskueligt marked, men det er altså ikke hele sandheden, det umiddelbart ser ud til gennemskueligt marked for mobiltelefoni og billigere mobilabonnementer, så er det altså ikke hele sandheden.
Hvis vi tager ”JA hatten” på er der kommet ny lovgivning omkring mobilpriser på taletid, men også data forbrug når du opholder dig i udlandet og anvender mobiltelefonen med dit normale danske teleabonnement. Dette gør at der i første omgang er kommet en grænse for hvor meget du skal betale, og det er ret sikkert at vi ikke har fået det sidste at se her endnu.
Mobildata boomer næsten hver måned, flere og flere får mobiltelefoner der kan anvendes til email, til facebook samt surfing på nettet, og jo flere brugere, jo større volumen. bliver det endnu mere interessant at konkurrere for at få under i biksen, og dermed kommer vi med sikkerhed til at se fald i prisen på data i mobilabonnementerne.
08/15/2012 04:18:58
mobilos1337
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one